sreda, 20. oktober 2010

Fifina lestvica: Slovenija zdaj celo pred Italijo!


Slovenska nogometna reprezentanca je na najnovejši Fifini lestvici napredovala na 15. mesto, kar je najboljši uspeh v njeni zgodovini!


Varovanci Matjaža Keka so po zadnji lestvici, ko so bili 19., premagali tako Ferske otoke kot Estonijo in se prebili kar na 15. mesto. Italija je izgubila tri mesta in je zdaj tik za Slovenijo, ki je tako celo najvišje uvrščena reprezentanca iz kvalifikacijske skupine 3 za Euro 2012.
Srbi sedem mest nižje
Srbija je namreč izgubila sedem mest in je zdaj 22. Severna Irska zaseda 41. mesto, Estonija 74., Ferske otoke pa najdemo na 133. mestu.
Kek: "To je potrditev dela"
"Vsekakor je to veliko priznanje, vendar tudi velika obveznost za vse nas. Mislim, da je ta uvrstitev potrditev nekega dela in razmišljanja reprezentance. To je sicer statistična lestvica, pomembno je predvsem dogajanje na igrišču. Vsekakor pa bi se rad ob tej priložnosti zahvalil vsem, ki so k temu fantastičnemu rezultatu pripomogli," je zadovoljen Kek.
Naslednja lestvica bo objavljena 17. novembra.


Nirvana



Nirvana je bila ameriška rock in grunge skupina, ki je delovala od 1987 do 1994. Velja za eden najbolj kultnih bendov doslej. Band sta ustanovila Kurt Cobain (vokal, kitara) in Chris Novoselic (bas kitara), kasneje pa se jim je pridružil še bobnar Dave Grohl. Vmes so zamenjali kar šest bobnarjev. 

Kurt Cobain

  • 1967-1994
  • Vzorniki najprej Beatlesi, kasneje tudi trši rockerji, Led Zeppelin, Kiss, Sex pistols
  • Umrl - uradno  samomor, predvidevanja na umor 
Za konec pa še par komadov: